Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky 18. kola

18. 2. 2015

m_18_komplet.jpg

 

VK Dukla Liberec - VK ČEZ Karlovarsko 3:2 (-22,21,14,-18,10)

Domácí: Aleš Správka, Libor Leikep, Adrian Patucha, Tomáš Kriško, Lubomír Staněk, Jakub Janouch
Libero: Václav Kopáček
Střídali: Jakub Vencovský, Ondřej Fučík, Adam Zajíček, Jan Galabov

Hosté:  Rober Szczerbaniuk, Luboš Bartůněk, Andy Rojas, Michal Koláček, Matej Mihajlovič, Mathias Loftesnes
Libero: Daniel Pfeffer
Střídali: David Janků, Ondřej Kust, Zdeněk Málek

Televizní dohrávku - šlágr 18. kola lépe zvládli domácí volejbalisté a připsali si 36 výhru v základních kolech v řadě v naší nejvyšší soutěži. Utkání si určitě nenechali ujít tisíce fanoušků hry pod vysokou sítí na svých televizních přijímačích a stoprocentně nelitovali. Krásné výměny s přesným a tvrdým zakončením se musely líbit. Navíc utkání předcházela dobrá vizitka v podobě vzájemného utkání v Karlových Varech, kde Dukla Liberec v 7. kole zvítězila za 146 minut 2:3 (-23,-21,43,20,-15) z pohledu domácího Karlovarska a navíc se zde odehrál nejdelší set letošního ročníku EX-M (88 her). V obou družstvech se představilo hned několik velmi kvalitních hráčů ze zahraničí. Dres Dukly hájí univerzál Adrian Patucha z Polska a smečař Tomáš Kriško ze Slovenska. Za Karlovarsko nastoupily čtyři zahraniční posily - univerzál Matej Mihajlovič ze Slovinska, smečaři Andy Guevara Rojas z Venezuely, Mathias Loftesnes z Norska a polský blokař Robert Szczerbaniuk. A jak to vypadalo na liberecké palubovce.

Úvod prvního dějství byl z obou stran velmi opatrný a nikomu se nepodařilo odskočit o víc jak dva body. Až v úplném závěru setu se hosté dostávají po bloku (Mathias Loftesnes) do dvoubodového vedení (18:20) a další blok polského hráče (Rober Szczerbaniuk) znamená první setbol utkání za stavu 21:24. První setbol Dukla odvrací, ale potom kazí podání a hosté získávají první sadu.

I druhý set byl až do stavu 10:10 vyrovnaný. Potom ale zaúřadovalo liberecké podání (Tomáš Kriško) a kvalitní blok. Dukla odskakuje o dva body (12:10). Od tohoto stavu začíná Dukla mít více ze hry a výsledkem je velmi rychlý bodový újezd (16:12 blokem Adrian Patucha a Libor Leikep). Po útoku Venezuelana () do anténky a dalším úspěšném bloku Libora Leikepa vedou domácí 19:13 a s velkým bodovým náskokem míří k zisku druhé sady. Po zkaženém podání Karlovarska (Michal Koláček) tu máme první setbol i pro Duklu za stavu 24:18. Hosté se nevzdávají a třemi body oddalují konec druhé sady (Zdeněk Málek na síti, blokem Rober Szczerbaniuk). Až další zkažené podání Karlovarska (Matej Mihajlovič) ukončuje druhou sadu a je vyrovnáno.

Třetí set byl scela jasnou záležitostí domácích. Hned při prvním plachtivém podání Libora Leikepa (eso, blok Lubomír Staněk) Dukla odskakuje o čtyři body (4:0). Další podání Dukly (Adrian Patucha) posouvá domácí do osmibodového vedení (9:1) a s hosty to vypadá bledě. Po bloku Adriana Patuchy za stavu 15:5 již domácí volejbalisté vedou o deset bodů. Jiskřičku naděje pro hosty vykřesalo podání Roberta Szczerbaniuka, který dvěma přímými body v řadě snižuje na 15:8. Po oddechovém čase domácího trenéra se podařilo Dukle polského reprezentanta z podání dostat. V koncovce hosté kazí na útoku, a když 2x za sebou Matej Mihajlovič míří do autu, máme tu za stavu 24:12 první setbol třetí sady. Dva setboly hosté odvracejí, ale na nekompromisní smeč Adriana Patuchy již obranu nenašli a Dukla se ujímá vedení 2:1 na sety.

Čtvrtý set byl ze strany domácích trošičku vlažnější. Vliv mělo i sporné rozhodnutí rozhodčích za stavu 7:11 pro hosty. Tvrdá smeč Dukly od bloku míří do antény, ale rozhodčí přisuzují míč na stranu Karlovarska. Pár protestů a žlutá karta na straně Liberce trochu domácí rozladila a výsledkem byl rychlý bodový nástup hostů (9:15 eso Michal Koláček, 10:20,11:22). První setbol čtvrtého setu daruje Dukla hostům útokem do autu. Karlovarský nahrávač (Luboš Bartůněk) kazí své podání, následně dělá chybu na nahrávce, a když Lubomír Staněk blokem zastavuje útok hostí, Dukla odvrací tři setboly. Až po zkaženém podání Dukly si hosté mohou oddychnout a radovat se z vyrovnání.

Tiebreak rozehrála velice dobře Dukla. Jedno blok Lubomíra Staňka získává pro domácí první nepatrné vedení (3:1). Po smeči Adriana Patuchy z doskoku již domácí vedou o tři body (6:3) a vypadá to na hladký průběh tiebreaku. Přesto se hostům po výměně stran daří vyrovnat (9:9 blok Zdeněk Málek). Ale to je ze strany hostů prakticky vše. Šňůra bodů Dukly se zastavuje až na prvním mečbolu utkání (blok Adrian Patucha). První setbol Karlovarsko odvrací, ale v další hře po velmi přesném příjmu libera Dukly (Václav Kopáček) oslovuje nahrávač Jakub Janouch svého univerzála (Adrian Patucha – hvězda TV utkání) a ten tvrdou smečí do dlouhé diagonály ukončuje velmi pohledné utkání



AERO Odolena Voda - VK Karbo Benátky nad Jizerou 1:3 (-23,-23,23,-21)

AERO Odolena Voda: Průcha, Hýský, Kotrch, Kramar, Vachoušek, Pajma, libero Kotek
Střídali: Hykš, Sedlář, Hladík

VK Karbo Benátky n/J: Dittrich, Škach, Moník, Kohlmann, Motys, Němeček, libero Steffan
Střídali: Starý, Schweiner, Ticháček

V zápase o umístění pro play-off byli nakonec šťastnější hosté z Benátek nad Jizerou. První dva sety se odehrávaly ve stejném duchu. Byli vyrovnané a musela rozhodnout koncovka. AERO bylo v obou setech ve vedení, ale Benátky dokázaly díky obraně stav otočit a vyhrát. Při vedení 2:0 se neuspokojili a stále se hrála vyrovnaná hra plná dlouhých výměn. AERO se před koncovkou dostalo do vedení, ale muselo se až do konce strachovat, nakonec se mu podařilo svůj útok složit a snížilo na 1:2. Ve čtvrtém setu se Benátky dostaly do pětibodového náskoku, ale AERO v polovině setu snížilo na rozdíl jednoho bodu. Bohužel pro domácí se rozdíl znovu zvětšil a i přes neutuchající podporu domácích fanoušků se AERU nedařilo stav srovnat. Benátky set dohrály a získaly tři body do tabulky.



ČZU Praha - SKV Havířov 3:0 (19, 17, 24)

ČZU Praha: Démar, Záveský, Patočka, Kuboš, Lohr, Džavoronok (libero Pondělíček) 
Střídal: Hrdý

SKV Havířov: Jambor, Smith, Kutal, Šoltys, Neusser, Kořistka (libero Dohnal)
Střídal: Holiš

Jak mladý tým ČZU Praha rozstřílel na příjmu Č. Budějovice, tak pokračoval v nastoleném trendu i v tomto zápase. O prvním setu rozhodla série domácího kapitána na servisu, kdy dovedl svůj tým do vítězného konce. V druhém setu tým ČZU nezavdal žádnému překvapení a zaslouženě vyhrál. Do třetího setu nastoupili havířovští bez bázně a hany a hned od začátku tlačili domácí výtečným servisem. Krásnou sérii na podání ukázal Šoltys a poponesl hosty do pěti bodového vedení. Domácí však hned srovnaly podáním Džavoronoka a následně i Lohra. Koncovka třetího setu patřila domácím a Praha zaslouženě 3:0. 


SK Volejbal Ústí nad Labem - VK Jihostroj České Budějovice 0:3 (-11, -19, -17)

SK Volejbal Ústí n/L: Podstupka, Salon, Mach, Vodvárka M., Bartůněk, Vodvárka J., libero: Kořínek 
Střídali: Sobek, Šulava, Kraus

VK Jihostroj České Budějovice: Sobotka, Habr, Fila, Mach, Kriško, Kuliha libero: Hupka
Střídali: Tibitanzl, Pleva

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří si vybudovali rychlé vedení 12:4. Po esu Sobotky si musel trenér Malina vybrat už druhý time (5:14). Jihočeši v klidu dohráli set v poměru 11:25. Druhý set začal, jak ten první skončil. Habr začal dvěma esy, ale při ztrátě na 2:5 přišel na servis Salon a přidal svému týmu první eso v zápase (3:5). Po ztrátách přišlo nedorozumění hostů (5:6). Technický time se odehrál za stavu 5:8. Po timu se hra znovu odehrávala v režii Filipa Habra. Hosté drželi vedení o 3 body. O technickém timu již vedli hosté 12:16. Jihočeši si vedení pohlídali a slavili zisk druhé sady (19:25). Třetí set znovu začal skvěle Habr, který zadeblil hned prvním útokem a po něm přišel s esem. Po esu Kriška se stav vyšplhal na 4:7 a před technickým timem přišel blok hostů (4:8). Od stavu 10:13 přišla rozhodující série hostů a bylo vymalováno. Poslední sada nakonec skončila 1:25. Zápas nakonec skončil 0:3 a potvrdil výkonnostní rozdíl mezi oběma mančafty.



VSC Fatra Zlín - VK Euro Sitex Příbram 1:3 (15,-22,-22,-23)

Fatra Zlín: Navláčil, Bartoš, Dmitriev, Kotas, Kolář, Vašíček, libero:Obdržálek
Střídali: Přikryl, Truong, Motyčka, Uchytil

Příbram: Böhm, Štefan, Jozefacki, Kuchař, Owens, Ulč libero: Juračka
Střídal: Dvořák

Dnešní utkání je velkým zklamáním pro všechny příznivce zlínského volejbalu. Po jasně vyhraném prvním setu se nedokázali ubránit houževnatému soupeři, který velkou bojovností, vůlí i uměním přiváděl domácí hráče k zoufalství.



VK Ostrava - Volejbal Brno 3:1 (26,-23,18,20)     

VK Ostrava: Halaj, Riecks, Čechmánek,  Široký, Fořt, Srkal;  Václavík -libero
Střídali:  Šmídl, Rehák

Volejbal Brno: Hruška, Muroň, Klapal, Smrčina, Zmrhal, Pražák;  Castello- libero
Střídali:  Licek, Rychecký, Žaba, Plešingr

Pro oba týmy to bylo důležité utkání o možnost přiblížit se k osmičce týmů do play off. Ostrava byla bojovnější a udělala méně chyb, díky čemuž vyhrála s tříbodovým ziskem.

m_tabulka_komplet.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář